FAQ - Burger King®
FAQ

Over BURGER KING®

In 1954 openden James McLamore en David Edgerton hun eerste BURGER KING® restaurant in Miami, Florida. Drie jaar later ontwikkelen ze de WHOPPER®, een hamburger die zó goed smaakt dat de klanten er steeds voor terug blijven komen.

Op dit moment zijn er meer dan 18.800 locaties in ongeveer 100 landen en Amerikaanse territoria.

Het merk BURGER KING®  is eigendom van Restaurant Brands International Inc. (TSX,NYSE:QSR), een van de grootste Quick-service restaurants ter wereld met een omzet van meer dan $27 miljard en meer dan 23.000 restaurants in ruim 100 landen en Amerikaanse territoria.

Bijna 100 procent van de BURGER KING® restaurants zijn in eigen bezit van en worden geëxploiteerd door onafhankelijke franchisenemers, veelal familiebedrijven die al decennialang actief zijn.

De eerste Nederlandse BURGER KING® is in 1981 geopend op de Lijnbaan in Rotterdam.

Er zijn 70 restaurants in Nederland en dit aantal zal verder toenemen.

BURGER KING® producten

Ons meest bekende burger is natuurlijk de WHOPPER®. Deze staat al ruim 60 jaar bij ons op het menu. Daarnaast is de LONG CHICKEN® ook een all-time favorite. In Nederland kennen veel mensen ons ook van de Twister Fries. Wist je dat Twister Fries alleen in Nederland permanent verkrijgbaar zijn bij BURGER KING®?

BURGER KING® verkoopt jaarlijks ruim 2,1 miljard WHOPPER® wereldwijd. Wist je trouwens dat de WHOPPER® op 221.184 verschillende manieren kan worden besteld? Met kaas, met extra bacon, zonder sla, zonder tomaat etc. Met al die toevoegingen en het juist weglaten van ingrediënten, kun je op zoveel manieren combineren, dat je op duizenden verschillende manieren een WHOPPER® kunt bestellen. De WHOPPER® wordt gemaakt op bestelling en wordt dus altijd vers en speciaal voor jou bereid!

Een WHOPPER® bevat 220,7 kilocalorieën per 100 gram. Verder zijn alle nutritionele waarden van onze producten terug te vinden op onze website of in de BURGER KING® App.

BURGER KING® staat voor lekker eten, bereid met verse ingrediënten, zónder kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers. Kijk bijvoorbeeld naar de bekendste sandwich, de WHOPPER®. De burger van 100% puur rundvlees grillen we op open vuur, zonder olie of boter. Zo ontstaat niet alleen de unieke BBQ-smaak, het zorgt er ook voor dat het van nature aanwezige vet wordt gereduceerd. Daarna komt de burger op een sesambroodje en wordt hij belegd met verse tomaten, sla, ui, augurk en een beetje mayonaise en ketchup. Elke keer dat er een WHOPPER® wordt besteld, bereiden wij deze vers.

We vinden het belangrijk dat we producten gebruiken die niet van ver hoeven te komen. Onze ingrediënten worden dan ook zo dicht mogelijk bij de bron ingekocht. Zo komen onze groenten (in het seizoen) gewoon uit Nederland en onze frietjes komen uit Yerseke.

Bij BURGER KING® doen we geen concessies aan vlees: we gebruiken alleen 100% puur rundvlees.

We geven er de voorkeur aan om samen te werken met lokale producenten, omdat we korte transportroutes willen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Salade wordt bijvoorbeeld, na vers geoogst te zijn, direct bij de leverancier schoongemaakt gesneden en verpakt, om het vervolgens zo snel mogelijk naar onze restaurants te vervoeren. Tomaten en uien worden in de restaurants zelfs dagelijks vers gesneden.

Voor vegetariërs hebben we de Plant-based WHOPPER® in ons assortiment. Of kies je voor de Delight Salad? Het lekkerst in combinatie met onze krokante KING Fries of kruidige Twister Fries. Als dessert kun je kiezen voor een Hot Brownie, KING Fusion of KING Sundae.

De cijfers geven aan hoe vers het product is. We hebben het uur in twaalf stukken verdeeld. Elk getal van 1 tot 12 staat voor vijf minuten.

Een doorgehaalde twee staat dus voor tien minuten (2x5=10). Als je dus om 12.20 uur een burger met een doorgestreepte twee krijgt, nemen we hem meteen weer terug. Geen burger mag ouder zijn dan tien minuten. Onze garantie voor jou!

Klantenservice

Bedankt dat je ons van feedback wilt voorzien of ons ergens op wilt attenderen. Je kunt je opmerking voor algemene zaken invullen in het daarvoor bestemde formulier. Heb je een opmerking over een BURGER KING® restaurant dat je hebt bezocht? Ook daarvoor kun je een formulier invullen.

BURGER KING® bewaart jouw persoonsgegevens om de ingediende opmerking te kunnen behandelen. Op die manier kunnen we contact met je opnemen middels email, telefoon en eventueel kunnen we je iets toesturen per post. Nadat jouw opmerking is behandeld, blijft deze bewaard tot het eind van het jaar waarin jouw klacht is behandeld. Meer hierover kun je lezen in het privacy beleid van BURGER KING®.

BURGER KING® Nederland is niet verantwoordelijk voor en heeft geen invloed op de BURGER KING® filialen in het buitenland. Mocht je over een restaurant buiten Nederland een opmerking hebben of een vraag willen stellen, vul dan het contactformulier in op de website van het betreffende land.

BURGER KING® werkt met een franchiseformule. Dat betekent dat de restaurants worden geleid door franchisenemers; zij mogen hun eigen marketingbeleid voeren. BURGER KING® zorgt voor een gegarandeerde kwaliteitsstandaard bij alle restaurants, maar franchisenemers zijn zelf verantwoordelijk voor o.a. het bedrijfsbeleid.

APP

De app van BURGER KING® bevat o.a. de KING FINDER zodat je overal je favoriete restaurant kunt vinden, heeft wisselende kortingscoupons en bevat informatie over ons menu. Bovendien ontvang je bij aankoop van BURGER KING® producten coins. Als je genoeg coins hebt gespaard kan je deze verzilveren voor rewards, oftewel gratis BURGER KING® producten.

Je krijgt toegang tot onze kortingscoupons door onze app te installeren op je mobiele apparaat. In de app bieden we maandelijks wisselende coupons. Je kunt de coupon laten scannen bij de kassa of je kunt deze zelf scannen op de kiosk.

Bezorging

Jazeker! Via Thuisbezorgd.nl, Deliveroo of UberEats kan je op veel plekken in Nederland je bestelling al thuis laten bezorgen. Check de pagina’s van deze bezorgservice om te kijken of ze ook bij jou thuis bezorgen.

Omdat wij samenwerken met bezorgdiensten Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en UberEats zijn we afhankelijk van hun dienstverlening. Daarom kan het voorkomen dat we nu nog niet in jouw woonplaats bezorgen. We zullen wel altijd in de gaten houden en indien mogelijk, snel uitbreiden!

Sommige producten, zoals KING Shakes en ijsjes, zijn minder geschikt om te bezorgen. Daarom kunnen we momenteel niet het complete BURGER KING® menu aanbieden als onderdeel van de bezorgservice. Bij onze bezorgpartners vind je het actuele aanbod.

De bezorging wordt gedaan door Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en UberEats. Check hun voorwaarden voor de bezorging.

Je kunt van tevoren online afrekenen in het bestelproces van onze bezorgpartners. Het is niet mogelijk om contant te betalen bij ontvangst van je bestelling.

Werken bij Burger KING®

Yes! Bekijk onze carrièrepagina voor meer informatie en onze actuele vacatures.

Restaurants

Gemakkelijk op de BURGER KING® website onder het kopje "KING FINDER" voer je je postcode in. Daarna wordt de dichtstbijzijnde BURGER KING® weergegeven, samen met de openingstijden. Of pak gewoon de mobiele app van BURGER KING® en zoek gelijk je favoriete restaurant op in de KING FINDER.

Bij BURGER KING® zijn we altijd op zoek naar geschikte locaties om een BURGER KING® restaurant te openen. Heb je een beschikbaar pand gezien of weet jij dé perfecte bouwplek voor een gloednieuw restaurant? Geef jouw tip aan ons door via het contactformulier voor algemene zaken!

Overig

Ons aanbod omvat op dit moment helaas geen cadeaubonnen.

Het is heel leuk om bij BURGER KING® een kinderpartijtje te organiseren. Je kunt het beste in het restaurant van je keuze een afspraak maken met de Restaurant Manager.